Ons verhaal

Sonia Sumar

Een eerbetoon voor het werk van Sonia Sumar

Het Roberta Sumar Yogacentrum Laren is opgericht als een eerbetoon/toewijding voor het werk van een ongelooflijke bijzondere vrouw en internationaal gerenommeerde senior yogadocente, Sonia Sumar.

Sonia Sumar heeft de Yoga for the Special Child® methode meer dan 45 jaar geleden ontwikkeld toen haar tweede dochter Roberta met het syndroom van Down werd geboren. In Brazilië, waar Sonia vandaan komt, waren er geen therapieën beschikbaar om de ontwikkeling van haar kind te stimuleren, dus uit noodzaak, toewijding en liefde voor haar dochter begon Sonia met het toepassen en onderwijzen van yoga aan Roberta, vanaf drie weken oud. Met één hoop en doel om haar kind te helpen zich volledig te ontplooien en een beter leven te kunnen laten leiden.

De resultaten van het werk van Sonia waren zo opmerkelijk dat het artsen en specialisten verbaasde. Het was duidelijk dat yoga de ontwikkeling van haar kind verbeterde op een manier die geen andere therapie kon.

Na het plotseling overlijden van Roberta had Sonia twee keuzes: verdrinken in verdriet of het omhelzen van een levenslange missie van het delen van het geschenk dat Roberta als erfenis heeft achtergelaten.
Zo werd Yoga for the Special Child® geboren. Sonia heeft haar leven toegewijd aan het verspreiden van de kennis die ze heeft opgedaan door met haar dochter te werken.

Sivakami heeft meer dan 45 jaar lang deze unieke methode over de hele wereld verspreid om talloze kinderen te helpen. Ze publiceerde boeken, cd’s, geeft lezingen op internationale conferenties, ziekenhuizen, scholen, overheidsinstanties en andere instellingen over de hele wereld.

We zijn vereerd om deze prachtige methode, Yoga voor de Special Child® een thuis te geven en toe te kunnen passen in het Roberta Sumar Yogacentrum Laren.