Het team

Daphne Huizing, oprichtster Roberta Sumar Yogacentrum Laren, Yoga for the Special Child® practisioner

In 2012 ontmoette Daphne Sonia Sumar voor haar eerste Basic I training in Taipei, Taiwan. Voor haar eigen verdieping en yogaontwikkeling volgde zij de Anusara YogaTeacher Training 200hrs (Patrick Creelman) en diverse kinder Yogaopleidingen van Global Family Yoga (Mira Binzen). Na oprichting van Happy Kidz Yoga in 2012 in Taipei en de doorstart in Nederland in 2015, wordt het programma Yoga for the Special Child® in 2016 binnen Happy Kidz Yoga verder uitgebouwd. Deze methode Yoga for the Special Child® komt ook centraal te staan in Daphne’s benadering van yoga bij kinderen en volwassenen met specifieke zorgvragen. Diverse opleidingen worden gevolgd zoals Basic I, Basic II, CPD Cerebrale Parese/Down Syndroom, CE The Golden Keys, Early Intervention en Yoga bij baby’s. Dit gebeurt zowel in Nederland als in Londen, bij het eerste Roberta Sumar Yogacentrum van Europa. Juni 2019 heeft zij de 200 hr Hatha  Yoga Teacher Training-de Sonia Sumar methode afgerond en is zij senior Yoga for the Special Child® docente.

Geïnspireerd door het Mahadevi-Roberta Sumar Yogacentrum in Londen, is het Daphne’s grote wens om ook in Nederland een Roberta Sumar Yogacentrum op te zetten. Begin 2018 wordt Daphne mede-coördinator van Yoga for the Special Child® Nederland (verspreiden/organiseren van trainingen yoga for the special child®) en haar missie is dan ook om zoveel mogelijk kinderen met specifieke zorgvragen in Nederland deze unieke yogatherapie te laten ervaren.

In september 2018 is het tijd voor een nieuwe stap. Met veel trots opent Daphne het Roberta Sumar Yogacentrum Laren op haar nieuwe locatie, een oude dokterspraktijk in hartje Laren, die kort erna door Sonia Sumar met een speciale ceremonie wordt ingezegend.

Daphne is opgeleid als (kinder)fysiotherapeute, is zich naast haar diverse Yoga opleidingen sinds 2011 laatste jaren blijven ontwikkelen op verschillende gebieden, en heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van Mindfullness, Ayurveda (dagelijks leven/ kinderen), Autisme (Growing Minds), Gebarentaal (Basis) en Yoga & Trauma (Bessel van der Kolk).

Op dit moment is Daphne nog de enige senior Yoga for the Special Child docente binnen het centrum. Sinds juni 2019 is Hermie Roukens ons team komen versterken.

Daphne Huizing
Sumar Yogacentrum Ingrid

Yoga for the Special Child® practisioner

Hermie Roukens
Mijn eerste stappen op het yoga pad heb ik gezet toen ik 25 jaar geleden voor het eerst moeder werd tijdens zwangerschap yoga. Inmiddels beoefen ik al ruim 15 jaar diverse ander vormen van yoga.

Na mijn eerste kindje heb ik nog 2 andere kinderen gekregen waarvan de jongste een aangeboren chromosoom afwijking heeft. Toen ze om diverse redenen in haar puberteit in onrustig vaarwater kwam, ben ik op zoek gegaan naar een yogaschool voor haar. Ik was ervan overtuigd als het mij zoveel rust en ontspanning kon brengen en daarnaast ook nog een fijne manier om lichamelijk sterker te worden, het haar ook zeker zou helpen! Wat een geluk toen Yoga for the Special Child® van Daphne op ons pad kwam in september 2017. Het was een schot in de roos! Mijn dochter gaat sindsdien iedere week met veel plezier naar haar yoga les.
In het voorjaar van 2018 heb ik besloten met mijn baan als officemanager vaarwel te zeggen om eerst een lange vakantie te nemen en daarna nog een keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. In de eerste week van die lange vakantie werd mij tijdens mijn eigen yogales al duidelijk wat die nieuwe uitdaging moest zijn: yogales aan kinderen met een beperking!

In oktober 2018 heb ik mijn certificaat Yoga for the Special Child volgens de Sonia Sumar methode behaald. Daarnaast hoop ik in april 2019 de opleiding Medische Basiskennis af te ronden en heb ik de cursus “Geef me de 5”, een methodiek voor de omgang met kinderen met autisme gevolgd.
Ik hoop in de toekomst met deze opleidingen, mijn ervaring als moeder van een dochter met een beperking, mijn opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk, alle werkervaring met kinderen en ouders in het verleden en niet te vergeten mijn eigen yoga ervaring, een heleboel kinderen en jongeren de voordelen van yoga te kunnen laten ervaren.